O reteta de marmelada de struguri negri care se prepara usor si rapid. Pentru aceasta marmelada cu struguri este bine sa se foloseasca struguri dulci, copti, cu boabe mari.
Reteta Marmelada de struguri negri
Ingrediente:
- 1 kg struguri negri
- 250 g zahar pudra
- 1 kg struguri negri
- 250 g zahar pudra
Mod de preparare:
Boabele de struguri se desfac de pe ciorchine. Boabele de struguri se pun intr-o oala si se zdrobesc putin cu o lingura sau furculita. Se da oala pe foc mediu si se fierbe putin. Se paseaza printr-o sita (ca sa se indeparteze pielitele si semintele), apoi pireul de struguri se pune inapoi in oala, se adauga zaharul si se mai fierbe, amestecand continuu pana cand marmelada de struguri se ingroasa. Marmelada de struguri negri se pune calda in borcane sterilizate si se acopera borcanele de-abia dupa ce marmelada s-a racit.
Boabele de struguri se desfac de pe ciorchine. Boabele de struguri se pun intr-o oala si se zdrobesc putin cu o lingura sau furculita. Se da oala pe foc mediu si se fierbe putin. Se paseaza printr-o sita (ca sa se indeparteze pielitele si semintele), apoi pireul de struguri se pune inapoi in oala, se adauga zaharul si se mai fierbe, amestecand continuu pana cand marmelada de struguri se ingroasa. Marmelada de struguri negri se pune calda in borcane sterilizate si se acopera borcanele de-abia dupa ce marmelada s-a racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu