Crema de vanilie pentru tarte cu fructe, o reteta de crema de vanilie pentru tarte care se prepara din lapte, smantana, zahar, galbenusuri de oua, faina si esenta sau extract de vanilie. Pentru a prepara tarte cu crema de vanilie si fructe proaspete procedezi astfel: coci cruste de tarte utilizand reteta de aluat pentru tarte frantuzesti sau aluat de tarte (o reteta fara galbenus in compozitie), le umpli cu crema de vanilie pentru tarte pe care o prepari dupa reteta de mai sus, iar deasupra asezi fructe proaspete, de sezon.
Reteta Crema de vanilie pentru tarte cu fructe
Ingrediente:
- 1 cana lapte
- 1/2 cana smantana pentru frisca
- 1/3 cana zahar
- 3 linguri faina
- 4 galbenusuri (de la oua mari)
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1/2 cana smantana pentru frisca
- 1/3 cana zahar
- 3 linguri faina
- 4 galbenusuri (de la oua mari)
- 2 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Laptele se pune intr-o cratita, pe foc mic, impreuna cu smantana si jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa pana incepe sa fiarba amestecul.
2. Intr-un bol se amesteca restul de zahar cu faina, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi 1/3 din amestecul de lapte (direct de pe foc).
3. Restul de amestec de lapte se pune din nou pe foc si se adauga compozitia de galbenusuri, amestecand constant pana cand crema se ingroasa si incepe sa fiarba. Se lasa sa fiarba, pe foc mic, timp de 30 secunde, amestecand continuu, pana se mai ingroasa crema. Se da imediat deoparte de pe foc si se incorporeaza esenta de vanilie.
4. Crema fierbinte se pune intr-un bol de sticla, desupra cremei se intinde folie alimentara (deci nu la gura vasului, ci direct pe crema) si se da bolul la frigider pana se raceste crema.
2. Intr-un bol se amesteca restul de zahar cu faina, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi 1/3 din amestecul de lapte (direct de pe foc).
3. Restul de amestec de lapte se pune din nou pe foc si se adauga compozitia de galbenusuri, amestecand constant pana cand crema se ingroasa si incepe sa fiarba. Se lasa sa fiarba, pe foc mic, timp de 30 secunde, amestecand continuu, pana se mai ingroasa crema. Se da imediat deoparte de pe foc si se incorporeaza esenta de vanilie.
4. Crema fierbinte se pune intr-un bol de sticla, desupra cremei se intinde folie alimentara (deci nu la gura vasului, ci direct pe crema) si se da bolul la frigider pana se raceste crema.
Atentie: Crema de vanilie pentru tarte nu trebuie amestecata inainte de utilizare deoarece se va inmuia si nu va mai putea fi folosita!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu