O reteta de marmelada de coarne care se prepara din pulpa sau piureul de coarne si zahar. Zeama ramasa de la fierberea coarnelor nu se arunca, din ea se poate prepara un jeleu de coarne fin si putin acrut perfect pentru prajituri. Marmelada de coarne preparata dupa reteta de mai jos iese dulce si groasa (nu e asa de usor de intins ca un jeleu, gem sau o dulceata).
Reteta Marmelada de coarne
Ingrediente:
- coarne bine coapte
- apa
- zahar (750 g zahar la 1 kg pulpa/piure de coarne)
- coarne bine coapte
- apa
- zahar (750 g zahar la 1 kg pulpa/piure de coarne)
Mod de preparare:
Coarnele se curata de codite si frunzulite, se spala, se curata de samburi, apoi se pun la fiert intr-o oala, cu o cantitate dubla de apa. Daca oala nu e suficient de mare ca sa se puna toata apa, se pune o parte din apa, se lasa sa fiarba si dupa ce a mai scazut apa se adauga si restul de apa. Coarnele se fierb pana se sfarama, apoi se toarna printr-o sita, ca sa se scurga zeama. Zeama se foloseste la prepararea unui delicios jeleu de coarne.
Pulpa ramasa in sita se cantareste, apoi se pune la fiert la foc iute impreuna cu zaharul, pana cand se leaga bine, amestecand des in oala ca sa nu se prinda. Dupa ce e suficient de legata, se da oala deoparte, se lasa marmelada de coarne sa se racoreasca putin, apoi se toarna in borcane si se acopera.
Coarnele se curata de codite si frunzulite, se spala, se curata de samburi, apoi se pun la fiert intr-o oala, cu o cantitate dubla de apa. Daca oala nu e suficient de mare ca sa se puna toata apa, se pune o parte din apa, se lasa sa fiarba si dupa ce a mai scazut apa se adauga si restul de apa. Coarnele se fierb pana se sfarama, apoi se toarna printr-o sita, ca sa se scurga zeama. Zeama se foloseste la prepararea unui delicios jeleu de coarne.
Pulpa ramasa in sita se cantareste, apoi se pune la fiert la foc iute impreuna cu zaharul, pana cand se leaga bine, amestecand des in oala ca sa nu se prinda. Dupa ce e suficient de legata, se da oala deoparte, se lasa marmelada de coarne sa se racoreasca putin, apoi se toarna in borcane si se acopera.
Nota:
Coarnele se pot fierbe si intregi, cu tot cu samburi. In acest caz, dupa ce s-a scurs zeama, pulpa de coarne se paseaza prin sita, obtinandu-se astfel un piureu cremos fara pielite si samburi. Acesta se cantareste si se pune la foc impreuna cu cantitatea corespunzatoare de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu