miercuri, 27 mai 2015

Crema de patiserie


Crema de patiserie se utilizeaza la prepararea multor tipuri de prajituri, in special la umplerea tartelor, a eclerelor, a choux-urilor, etc. Desigur, puteti cumpara crema de patiserie din orice magazin, insa, daca aveti timp, si niste galbenusuri ramase de la prepararea unei bezele, va puteti prepara singure crema de patiserie, mai ales ca e mult mai sanatoasa decat cea din comert.


Reteta Crema de patiserie

Ingrediente:
- 250 ml lapte
- 100 g zahar
- 25 g faina
- 1 g sare fina
- 3 galbenusuri
- 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare:
Laptele se fierbe impreuna cu vanilia. Se pun intr-o cratita adanca faina, galbenusurile, zaharul si sarea si se amesteca. Dupa aceea, se adauga putin cate putin laptele fierbinte, amestecand continuu. Se pune cratita pe foc mic, se incalzeste totul, amestecand continuu pana cand crema capata consistenta dorita. Crema de patiserie se toarna intr-un vas si se lasa sa se raceasca.
Ce poti face cu aceasta crema de patiserie:
- poti umple aceste gogosi cu crema de ciocolata – folosesti crema de patiserie in locul cremei de ciocolata cumparata din comert;
- poti pregati o tarta utilizand aceasta reteta de aluat pentru tarte frantuzesti; vei umple aluatul de tarta copt cu crema de patiserie, iar deasupra asezi fructe proaspete de sezon;
- poti umple eclere utilizand aceasta reteta pentru cojile de ecler;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu