O dulceata de mure care se face rapid insa in timpul fierberii trebuie sa stai pe langa oala deoarece aceasta dulceata de mure trebuie sa fie amestecata destul de des prin agitarea oalei in care fierbe. Dupa ce s-a format stratul de spuma de deasupra, dulceata e gata, insa, pentru a fi sigura, o poti verifica. Pui putina dulceata pe o farfurie rece. Daca face crusta deasupra e gata.
Reteta Dulceata de mure
Ingrediente:
- 2 kg mure
- 500 ml apa
- 1 si 1/2 kg zahar
- 2 kg mure
- 500 ml apa
- 1 si 1/2 kg zahar
Mod de preparare:
Murele se curata de codite, se pun intr-o oala si se acopera cu apa. Cand murele s-au patruns bine se pune oala la foc mic, se adauga zaharul si se lasa sa fiarba miscand mereu oala (se agita oala ca sa se amestece continutul din oala) pana cand dulceata de mure se acopera cu un strat de spuma (circa 45 minute). Se ia spuma de deasupra dulcetii, dupa care dulceata de mure se toarna in borcane (sterilizate in cuptor in prealabil) si se acopera cu capacul.
Murele se curata de codite, se pun intr-o oala si se acopera cu apa. Cand murele s-au patruns bine se pune oala la foc mic, se adauga zaharul si se lasa sa fiarba miscand mereu oala (se agita oala ca sa se amestece continutul din oala) pana cand dulceata de mure se acopera cu un strat de spuma (circa 45 minute). Se ia spuma de deasupra dulcetii, dupa care dulceata de mure se toarna in borcane (sterilizate in cuptor in prealabil) si se acopera cu capacul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu